13 Şubat 2014 Perşembe

Ben Aslında Varım!

Nasılsınız dostlar? Yaklaşık altı ay sonra bunu sorabilme fırsatı bulduğum için ben, çok mutluyum inanın. 'Altı aydır niye yazmadın' diye soracak muhterem bir zat varsa beni arayan, cevabım hiç şüphesiz tembellik olacaktır. Üşenme duygusunu tatmayan, halimden anlamaz ama eminim içinizde beni anlayan da var.

      Şimdi size nelerle geldim, hele bir anlatayım.


  Önceliği favori aktrisim Gianna'ya, You Who Came From The Stars'a bırakıyorum. Efendim, az çok tanıyan bilir, Gianna'ya karşı engellenemez bir hayranlık besliyorum. Yeni bir yapımda çalışmaya başlayacağını, hele de bunun bir dizi olduğunu duyunca beni almıştı bir heyecan zaten. Ne olursa olsun seyredecektim. Konuydu, fragmanlardı derken artık beklemek işkence haline gelmişti. Ve başladı. İlk iki bölümü izledim ve yorumum: 'Allah'ım sana geliyorummm!' oldu. İyi bir kurgu bekliyordum ve oyunculuklardan da şüphem yoktu lakin bu kadarı... Senarist ablamız Park Ji Eun, döktürmüş resmen. 

  Spoilersız olsun istiyorum yazı, detaya girmeyeceğim yani. Sadece diziyi izlerken hep imreniyorum. Neye? Do Min Joon gibi bir arkadaşımın hiç olamayacağına. Yanlış anlamayın, dostluk değeri olarak çok mükemmmmel arkadaşlarım var. İmrendiğim nokta, 400 yıl yaşayan, tarihe şahitlik eden biri olması. 
  Düşünsenize bir, öyle bir yakınınız olsa yanından ayrılmak istemezsiniz, hep onu dinlemek istersiniz. Evet, ben dizi boyunca bunu düşünüyorum.

                            Anime de izlediim!


   Psycho Pass. 

Kısa bir açıklamayla gireyim yoruma. Olay 2113 yılında geçiyor. Bunu teknolojinin fazla gelişmişliğinden de anlayabiliyoruz. O günün Japonyası, Sibyl Sistem dedikleri bir otoriteyle yönetiliyor. İnsan eli değmemiş bir sistem bu. Max Weber'den alıntı da yaptı ilerleyen bölümlerde, kişilik analizcisi bir amcamız. Hukuk ve yargı sisteminde liderin duygularından, sevgisinden tamamen arınmış olması ideal olandır. Sibyl de güya o mantıkla oluşturulmuş bir sistem. PEH, PEHH
Animenin adıysa, o dönemde herkesin sahip olduğu bir cihazdan geliyor. Bu cihaz, kişinin suç işleme potansiyelini ölçen bir cihaz. 
Ve karakterlerimiz. Resimde gördükleriniz, o günün polisi. Bunlardan ikisi müfettiş ve kalanları da suç katsayıları yüksek 'av köpekleri'. Olaylar gelişirken başrollere bir kötü dahil oluyor. Ama bildiğiniz kötülerden değil bu. Ben bayıldım resmen. Animedeki favori karakterimdi. Tanıştırayım:





             "Kitaplar, okuduğun kelimelerden ibaret değildir."

  Bunu söylemesi bile favorim olmasına yetecekti ama bununla kalmadı, izlerken sürekli George Orwell'ın 1984'üne benzetiyordum kurguyu, o da Orwell'ın adını andı. Her konuda o kadar bilgiliydi ki... Sonra Sibyl'e fütursuzca karşı çıkışı.... Ama aynı zamanda bir caniydi. Ben bunu onun bulunduğu toplumdaki yalnızlığına bağladım. Keşke bugün yaşasaydı, onunla tanışmak isterdim.......
  10 üzerinden 9,5 verdim tüm yapıma.




                           Ve tabii ki Inspiring Generation!

                
  Yegane K-Pop grubumun yegane lideri, o kadar sıkıntının ardından sonunda dizisine başlar da ben izlemez miyim? İzlemeye başladım ve ilk bölümden çok sevdim diziyi. Çoğunuzun Hyun'a karşı önyargısı var, farkındayım. Haksız mısınız? Haklısınız. Ki bir fan olarak benim de izlediğim en kötü yapımlardandır BOF ve Playful Kiss. Oyunculuğunun o ikisinde iyi olmadığını ben de biliyorum. Ama burada çok iyi bir oyuncu Hyun var. Netizenler bile öyle söyledi yahu düşünün netizen bu! İzlemeyeninize yoğun tavsiyedir, der, geçerim.



                       Bir şarkıyla 'bye bye' diyorum:



 

not: şahsıma münhasır keşfimdir, kıymetini biliniz!!!!



                                                                        Beste~~












4 yorum:

  1. Uzun zaman olmuş. Ben de 4 aydır filan yazmadım hiç aynı senin gibi üşengeçlikten. You Who Came From The Stars dizisini zaten izliyorum. Ben de senin gibi Gianna Jun var diye ve de ilk defa bir dizide rol alacak diye merakla bekliyordum. Beklediğime değdi. Gianna oyunculuğuyla yine kendini gösteriyor. Psycho-Pass animesi de ilgimi çekti teşekkürler öneri için. Kim Hyun-Joong hakkında önceki dizilerine söylediklerine katılıyorum. Inspiring Generation dizisine gelince kendime tarihi dizileri izlememe gibi bir kural koydum. Çok çabuk sıkılıyorum çünkü. Ancak bunda bir Gaksital havası sezdim sanki? Hele bir de netizenler olumlu konuşuyor diyince meraklandım :)

    YanıtlaSil
  2. Biz bu üşengeçlikten ölmezsek iyi :) Gianna yeterdi, sadece onu koysalar da izlerdik ama böyle harika bir yapımla Gianna birleşince... :) Psycho Pass'i kesin izle abi, yani sorgusuz sualsiz öneriyorum :) Inspring Generation tarihi dizi sayılmaz bile, bildiğin aksiyon o, o da tavsiyedir :)

    YanıtlaSil
  3. :) Bilim kurgu animelerini önceden listelemiştim zaten. Bu da varmış o listede. Alfabetik sıraya göre izlemeye başlamıştım. Sayende öne çekmiş olacağım. Inspiring Generation'ı yakın bir zamanda izleyemem herhalde. Ama bir şans verebilirim ileride.

    YanıtlaSil
  4. Psycho Pass'i izleyince haber et, hakkında konuşalım :) En azından şans verebilme ihtimalin var artık, bu da bir şey benim için :P

    YanıtlaSil