14 Nisan 2014 Pazartesi

         Bu yazıda size, anlatacağımı hiç sanmadığım bir şeyler anlatacağım. 

   Böyle söyleyince bir garip oldu, devlet sırlarını açıklayacakmışım gibi hissettim ancak yok öyle şeyler maalesef. Sır bile yok ortada. SS501'dan bahsedeceğim, o kadar. Evet, blogda onlarla ilgili bir şey yazacağımı sanmazdım çünkü böyle şeyleri sıkıcı, itici buluyorum. Sanki karşımdakini sevdiğim şeyi sevmeye zorlarmış gibi. Ve şimdi onların hakkında yazıyor olma sebebim, dolmuş olmam. Paylaşmak istiyorum, müsaadenizle.

              SS501 benim ilk k-pop grubumdur. Uzun zamandır vaktimi dünyanın öbür ucundaki bir ülkeyle harcama vesilem kendileridir. Onları tanımayan k-fanlar için bile garip olabilir bu ancak onların mükemmelliği sayesinde önce k-pop ve sonra diğer Kore ürünlerini tanıdım. 
       Ben onların 'birleşik' zamanlarına yetişemedim maalesef ve bunun üzüntüsünü hep yaşıyorum ama solo çalışırken bile full-time TripleS'e hizmet ettikleri için çok da mahzun hissettirmediler. 
       Bu yazıyı yazmama sebepse geçtiğimiz günlerde Lider Kim Hyun Joong'un yaptığı açıklamalar. Hyun kısaca şu an comeback yapamayacaklarını dile getirdi ancak üslubu gereği bunu hiçbir 'idol'ın yapamayacağı kadar dürüstçe söyledi. Netizenler bunun üzerine tabi ki Hyun'u soloyken popüler olup böyle konuşmakla suçladılar çünkü onlar Hyun'u tanımayan birtakım dış kapı mandallarıdır. 


       Doğruyu söylemek gerekirse Hyun'u sevmemi sağlayan onun bu kadar dürüst olmasıdır. Kimsenin hayalleriyle oynamıyor, bu da TripleS'i ne kadar önemsediğini gösteriyor. Hyun böyle bir adamdır, her zaman dürüst. Dürüstlüğü bazen odunluğa varır beyefendinin ama TripleS onu gayet iyi tanıdığı için problem yok. 
        



   Bu açıklamalar aynı zamanda Hyun'un liderliğinin sorgulanmasına sebep oldu.
    
      İnsanlar sürekli Block B ya da Shinhwa örnekleriyle geliyorlar ancak atladıkları bir şey var: Her olay herkes için aynı şeraitte tezahür etmez. Ki SS501 üyeleri hep, Shinhwa'yı örnek aldıklarını söylerler zaten. SS501 sadece Shinhwa'nın o dönemde sahip olduğu imkanları elinde bulundurmuyor şu an. Bu hiç fedakarlık yapmadıkları anlamına gelmez ki. Onlar ikinci bir albüm çıkarabilmek için şirkete ceplerinden para vermeyi teklif etmiş insanlar. DSP'yi bilenler bilir, zavallı bir şirket. Şu an da öyle, KARA'nın geldiği halden ve A-JAX gibi bir grubun harcanışından görebiliyoruz bunu. O yüzden yargılarken bir şeyleri, çatıdan bakalım. 

        Ayrıca solo mes'elesine tekrar dönersek, soloda tek başarılı Hyun değil ki. Şu an herkes mükemmmmmel işler yapıyor. Young Saeng şu an askerde ve dönünce çok iyi şeyler yapacak. Kyu Jong'un askerliği çok yakında bitiyor ve o da çok iyi dönecek. Jung Min birtakım sorunlar yaşadı ama Romeo sahne adıyla Japonya'yı kırdı geçirdi. Hyung Jun 5 yıllık radyo programını henüz bitirdi, bu süre zarfında diziler çekti, oyunculuğunu geliştirdi ve daha bir sürü şey. 

      Kısacası şu an herkes iyi durumda. En sabırlı fandom, biz TripleS, comeback için ölüyoruz ama üyeler solo da çok başarılı oldukları için hep onları destekliyoruz. 


        Okuduğunuz için teşekkür ederim *-*


3 yorum:

  1. Karşındakini sevdiğin şeye zorlamak gibi değil aslında bu sevdiğin şeylerı açıklamak gibi böyle olduğunu düşünme :) Güzel bi yazı olmuş açıklayıcı. SS501 grubuyla hiç bi alakam yok ama bende bu ara vaktimin çoğunu koreye ayırıyorum takip ettiğim grup diziler var. Neyse sana demek istediğim netizenleri kafana takma onlar heryerde bilip bilmeden konuşurlar. Birazgereksiz konuştum ama kusura bakma. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estağfirullah, yorum için ben teşekkür ederim :) umarım dilediğimi yeterince açıklayabilmişimdir :)

      Sil
    2. Yeterince açıklayıcı oldu :)

      Sil